KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

Od četvrtka do nedjelje na Svjetskom kupu i Svjetskoj ligi u Umagu nastupilo je rekordnih 3200 natjecatelja iz 80 država. Najveći uspjeh postigla je naša Aida Trstenjak osvojivši zlato u konkurenciji U12 -30kg. Treba napomenuti da je Aidino zlato jedno od ukupno dva koje je Hrvatska osvojila na najjačem natjecanju WKF-a za mlade natjecatelje. KK Globus Čakovec-Mala Subotica je ujedno i najuspješniji klub iz Hrvatske i jedini čiji su natjecatelji za reprezentaciju osvojili tri medalje. Uz Aidino zlato osvojene su i dvije bronce. Leona Gulija i Nikola Topličanec osvojili su brončane medalje u kategorijama U14 +47kg i U14 -40kg.

Nažalost u njihovim kategorijama nismo imali sportske i sudačke sreće u odlučujučim kvalifikacijskim mečevima (oboje su izgubili sudačkim preglasavanjem od kasnijih prvaka). To su nadoknadili kroz repasaž gdje su dostojno prezentirali hrvatski grb na kimonu, dali svoj maksimum i osvojili medalje.

Laura Strahija je u kategoriji U12 -40kg osvojila odlično 7. mjesto.

Za reprezentaciju Hrvatske iz Globusa još su nastupili Ema Marčec, Sara Novak, Ana Filipović, Sven Strahija, Lovro Farkaš, Kristian Topličanec, Timo Vlahek i Josip Slukić. Svi su odradili odlične mečeve i prošli nekoliko kola, ali u ogromnoj i najjačoj svjetskoj konkurenciji nisu imali dovoljno sportske sreće (uz nekoliko povreda i zdravstvenih problema) da se domognu mečeva za medalje.