KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

Od četvrtka 30.05. do nedjelje 02.06. u Banja Luci je održano 24. Prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste na kojem je nastupilo 1039 mladih reprezentativaca iz 10 država.
Iz KK Globus Čakovec-Mala Subotica za Hrvatsku reprezentaciju nastupili su Aida Trstenjak te Laura i Sven Strahija.

Najveći uspjeh postigao je Sven Strahija postavši viceprvakom Balkana u borbama dječaka 12 godina -52kg. Sven nakon slobodnog prvog kola rutinirano pobjeđuje predstavnike BIH i Srbije, te u polufinalu Crne Gore. Nažalost u finalu, usprkos tome što je bio puno bolji od protivnika i vodio cijeli meč, ipak presuđuje što je protivnik bio iz zemlje domaćina. Suci su pristranim suđenjem oštetili Svena za nekoliko bodova i u zadnjim sekundama meča ostaje bez zlata.

 


Laura Strahija nakon prolaska tri kola posustaje u polufinalu gdje suci isto rade greške na našu štetu, a u korist predstavnice domaćina. Nakon toga Laura rutinirano sa 7:0 pobjeđuje protivnicu iz Rumunjske i osvaja broncu čime je izjednačila prošlogodišnji uspjeh na Prvenstvu Balkana.

Aida Trstenjak nakon tri sigurne pobjede u polufinalu gubi minimalnim rezultatom 0:1 od odlične predstavnice Turske (kasnije prvakinje). U borbi za broncu kod sigurnog vodstva 3:1 nažalost radi grešku nekoliko sekundi prije kraja gdje staje i okreće leđa protivnici misleći da je sudac zaustavio borbu. Protivnica to koristi i preokreće rezultat, te se Aida morala zadovoljiti 5. mjestom.