KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

Nakon odlične 2018. godine koja će zlatnim slovima biti zapisana u klupske anale, članovi Karate kluba Globus slično su započeli i 2019. godinu

Prvo značajnije karate natjecanju u zemlji bilo je održano od 11. do 13. siječnja u Samboru, a njemu značajni trag ostavili karatisti iz Čakovca/Mala Subotica. Na 28. Grand Prixu Croatia u Samoboru sudjelovalo je više od 1600 natjecatelja iz 25 država. U toj iznimno jakoj konkurenciji međimurski karatisti uzeli su čak devet medalja.

 

Riječ je o jednom od jačih turnira iz službenog kalendara Europske karate federacije. Zlato je osvojila Ema Marčec u kategoriji mlađih kadetkinja do 45 kilograma. Nikola Topličanec kod mlađih kadeta do 41 kilograma i Elena Kečkeš kod juniorki do 48 kilograma su bili srebrni. Bronce su uzeli: Aida Trstenjak, Laura Strahija, Sven Strahija (i kod učenika i kod mlađih kadeta), Lovor Farkaš i Kristian Topličanec.

Trener Mladen Vizinger nakon povratka iz Samobora izjavio je kako su rezultati mogli biti još bolji. 'Nažalost ovaj puta nismo imali sportske sreće pa smo u čak tri kategorije odlučujuće mečeve koji su završili neriješeno izgubili sudačkim preglasavanjem 2:3'. No, iako sreća nije bila na strani naših sportaša Vizinger je pohvalio kontinuitet nastupa. 'Nakon jako dobre prošle godine, očekivali smo da će doći do pada forme, ali naše djevojke i mladići samo su nastavili. To govori da dobro rade u trenažnom procesu, a i da su željni dokazivanja. Zadovoljstvo je raditi s karatistima koji imaju takav odnos prema sportu jer mogu i žele napredovati', poručio je Vizinger.

Priliku za dokazivanje na velikoj sceni imat će Elena Kečkeš koja će uskoro krenuti put Danske u kojoj će zajedno s ostalim reprezentativkama braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu.


Osvajači medalja:

zlato Ema Marčec ml.kadetkine -45kg

srebro Nikola Topličanec ml.kadeti -41kg
srebro Elena Kečkeš juniorke -48kg

bronca Aida Trstenjak učenice -32kg
bronca Laura Strahija učenice -36kg
bronca Sven Strahija  učenici +46kg
bronca Sven Strahija ml. kadeti -48kg
bronca Lovro Farkaš ml. kadeti -52kg
bronca Kristian Topličanec kadeti -57kg

7. mjesto Timo Vlahek kadeti -52kg
7. mjesto Josip Slukić kadeti -63kg