KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

U nedjelju 09. prosinca, u Novigradu, održano je ekipno Prvenstvo Hrvatske u borbama. Na prvenstvu su nastupili karatisti Globusa iz Čakovca-Male Subotice koji su u kategorijama kadetkinja i kadeta osvojili brončana odličja. Za ekipu kadetkinja nastupile su: Ana Filipović, Sara Novak i Ema Marčec, dok su u ekipi kadeta nastupili: Kristian Topličanec, Josip Slukić, Lovro Farkaš i Luka Stefano Ciprić (kao posudba iz KK Tigar Sisak).

 

Kadetkinje u četvrtfinalu pobjeđuju ekipu 10. Dan iz Zagreba, ali nažalost u polufinalu gube od Kastava. U meču za broncu pobjeđuju ekipu Opatije sa 2:0. Sve tri naše cure pokazuju kao se hrabro i sa srcem radi za ekipu, mada su protivnice bile većinom starije i teže od njih (u ekipnim nastupima nema težinskih kategorija). Dečki za ulazak u finale gube 2:1 nakon napetog meča protiv Međimurja, te u meču za broncu sigurno pobjeđuju ekipu Zameta iz Rijeke sa 2:0.

Cure su nastupile sa samo dvije kadetkinje, jednom mlađom kadetkinjom, Emom (pošto u ekipi može nastupiti i mlađi član) i bez četvrte natjecateljice, a dečki sa dva kadeta, mlađim kadetom (Lovro) i posudbom. S obzirom na to sljedeće godine očekujemo od njih još bolji rezultat pošto će i ostatak Globusove ekipe stasati i preći u uzrast kadeta.

 

Lovro Farkaš peti u Veneciji

 

Proteklog vikenda, od 14. do 16. prosinca u Veneciji je održana WKF Karate1 Youth League gdje je nastupilo čak 2652 natjecatelja iz 67 zemalja svijeta. U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupili su i mladi članovi Globusa iz Čakovca-Male Subotice: Lovro Farkaš, Ana Filipović, Ema Marčec, Sara Novak, Josip Slukić, Kristian Topličanec, Nikola Topličanec i Timo Vlahek.

Najveći uspjeh ostvario je Lovro Farkaš koji je u kategoriji mlađih kadeta -55kg osvojio odlično 5. mjesto. Lovro je u prva dva kola odličnim borbama pobijedio predstavnike Švedske (4:1) i Italije (8:0), da bi u 3. kolu izgubio od predstavnika Crne Gore(0:3). Kroz repesaž u pobjeđuje predstavnike Rusije (1:0) i Rumunjske (7:1), te nažalost u borbi za medalju nakon rezultata 0:0 sudačkim preglasavanjem ostaje bez bronce koja odlazi domaćinu u Italiju.

Ostali naši natjecatelj su prošli po nekoliko kola, ali su ovaj put ostali bez prilike da uđu u borbe za medalje, gdje je zbog ogromnog broja natjecatelja (natjecanje je trajalo 3 dana) trebalo imati i malo sportske sreće za ući u borbe za medalju.

Natjecatelje je u Veneciji vodio trener Dejan Slukić.


Natjecatelje je na turniru vodio trener Dejan Slukić, a sudio je Berislav Maksimović.