KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

U subotu, 30.03.2019. u Maloj Subotici održan je 14. karate turnir CRO CUP na kojem je nastupilo rekordnih 742 natjecatelja iz 56 klubova i čak 7 države (Ukrajina, Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Mađarska, Slovenija, Hrvatska). Natjecanje je organizirao Karate klub Globus Čakovec i Mala Subotica u suradnji sa Savezom Borilačkih sportova Međimurske Županije.

Karatisti Globusa osvojili su 27 medalji, od čega 13 zlatnih, 9 srebrnih i 5 brončanih. Sa postignutim rezultatima Karate Klub Globus osvojio je i 1. mjesto u ukupnom poretku klubova. Pošto je KK Globus bio suorganizator natjecanja, pehar za najbolji klub karatisti Globusa prepustili su odličnom drugoplasiranom Karate klubu Budućnost iz Podgorice (Crna Gora). Odmah iz njih u poretku bili DZAMMAY karate klub iz Ukrajine, Krka Novo Mesto (Slovenija) i Frieways Karateklub (Austrija).

Medalje za Karate klub Globus osvojili su:

 

Proteklog vikenda u Opatiji u Sportskoj dvorani Marino Cvetković održan je jubilarni 20. po redu međunarodni karate turnir „Opatija Cup 2019.“. Na turniru je sudjelovalo 478 natjecatelja iz 48 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na turniru su nastupili i karatisti Globusa iz Čakovca/Male Subotice sa 11 natjecatelja (neki su odradili nastupe i u starijim kategorijama) te su osvojili ukupno 13 medalja od čega čak 10 zlata, te 1 srebro i 2 bronce. Sa ostvarenim rezultatima Glbus je osvojio i pehar za najbolji klub na turniru.

 

Medalje za KK Globus osvojili su:

U nedjelju, 17.03.2019 , u Zagrebu je održan 11. „Bushido karate kup prijateljstva“ na kojem je sudjelovalo 664 natjecatelja iz 71 klubova i 5 država (Slovačka, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska). Na turniru su nastupili i karatisti Globusa iz Čakovca – Male Subotice koji su osvojili 12 medalja, od čega 8 zlatnih, 1 srebrnu i 3 brončane medalju. Sa ostvarenim rezultatima karatisti Globusa osvojili su i veliki pehar za najbolji klub.

 

U subotu 9. ožujka u Laškom je održano Otvoreno prvenstvo Slovenije - Slovenia Open 2019. U odličnoj organizaciji Karate Zveze Slovenije na natjecanju su nastupili natjecatelji i klubovi iz 6 država (Austrija, Makedonija, Srbija, Hrvatska, Italija, Slovenija). Na prvenstvu su nastupili i karatisti Globusa iz Čakovca/Male Subotice i sa 6 natjecatelja (većina je odradila i stariji uzrast) osvojili 4 zlata, 1 srebro i 1 broncu (drugi dio ekipe sudjelovao je na Školskom prvenstvu Hrvatske). S obzirom da je falilo pola ekipe, u ukupnom poretku Globusovci su zauzeli odlično 6. mjesto.

 

Proteklog tjedna u Čakovcu je održano polaganje za pojaseve za članove Karate kluba Globus i Mala Subotica. Komisija u sastavu Mladen Vizinger, Dejan Slukić i Tomislav Magdalenić ispitala je znanje mladih karatista u tehnici, katama, borbama, bacanjima i padovima. Ispitu je pristupilo 15 kandidata i svi su ostvarili odličan uspjeh na polaganju. Svi kandidati su ujedno i odlični natjecatelji koji cijele godine osvajaju vrijedne rezultate na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Polaganju su pristupili i položili:

U  subotu 02.03.2019., u Virovitici je održan 17. po redu međunarodni karate turnir Virovitica Open 2019. Na turniru je nastupilo 521 natjecatelja iz 66 klubova i 8 država (Mađarska, Rumunjska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Slovenija, Srbija, Hrvatska, Egipat).

Karatisti Globusa iz Čakovca/Male Subotice osvojili su 11 zlatnih, 1 srebrnu i 5 brončanih medalja. Time su osvojili prvo mjesto u ukupnom poretku klubova kao i novčanu nagradu od 5000,00kn za najbolji klub. Drugo mjesto osvojio je klub domaćin (KK Virovitica), a treće mjesto Karate klub Energija iz Banja Luke.

 

U subotu i nedjelju 23. i 24.02.2019. u dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu održano je Prvenstvo Hrvatske u karateu u borbama za seniore, te katama za seniore i veterane.

Na prvenstvu su nastupili članovi Karate kluba Globus iz Čakovca-Male Subotice te osvojili 4 medalje.