KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

Na ekipnom Prvenstvu Hrvatske u borbama naši kadeti i kadetkinje još jednom su pokazali da spadaju u sam vrh. Kadeti u sastavu Timo Vlahek, Nikola Topličanec, Lovro Farkaš i Josip Slukić osvojili su prvo mjesto i naslov Prvaka Hrvatske. U četvrtfinalu su pobijedili ekipu Jastreba iz Jastrebarskog, u polufinalu Viroviticu, a u finalu prošlogodišnje prvake iz Samobora.

 

Na kupu Sv.Nikole u Varaždinu na kojem je nastupilo 485 natjecatelja iz 50 klubova i 3 države naši natjecatelji osvojili su 26 medalji i slatke poklone od Sv.Nikole za svoj trud.
Izgleda da će treneri imati pune ruke posla ovaj tjedan jer se osvojilo i pojelo previše slatkiša, pa će trebati potrošiti taj višak energije na treninzima

Medalje su osvojili:

Na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i U21, naši natjecatelji postigli su odličan uspjeh osvojivši 7 medalji (i dva 5. mjesta) u 7 kategorija u kojima je nastupilo naših 9 natjecatelja.
Time smo i najuspješniji klub u poretku Prvenstva Hrvatske u kadetima i kadetkinjama.

Nažalost opet je dio rezultata ostao u sjeni ne samo loših nego i pristranih sudačkih odluka zbog kojih smo u nedjelju u kadetima ostali bez jednog finala i bez jedne bronce.

 

 Medalje su osvojili:

Zlato:
Ema Marčec - kadetkinje -47kg
Nikola Topličanec - kadeti –52kg

U subotu, 2.studenoga 2019. u Banja Luci u dvorani Borik održan je 7. po redu međunarodni karate turnir Grawe-Energija karate kup 2019. Na vrlo jakom turniru nastupilo 1135 natjecatelja iz 95 klubova i čak 10 država. Na turniru su nastupili i karatisti Globusa iz Čakovca i Male Subotice te su u izuzetno jakoj konkurenciji osvojili 14 medalja, od čega 5 zlata, 5 srebra i 4 bronce.

Medalje za KK Globus su osvojili:

 

U nedjelju, 27.10.2019., u Križu je održan međunarodni karate turnir "Cup Rudolf Perešin" u čast poginulom Hrvatskom pilotu Rudolfu Perešinu koji je 1991. MiG-om JNA sletio u Austriju i odbio se boriti protiv vlastitog naroda, te kasnije postao jedan od najpoznatijih pilota HRZ-a.

 

Na karate turniru je nastupilo 508 natjecatelja iz 49 klubova i 6 država (Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Makedonija, Slovenija). Na turniru su nastupili karatista Globusa iz Čakovca te su osvojili ukupno 17 medalja, od čega čak 11 zlatnih, 3 srebrne i 3 brončane medalje. Sa ostvarenim rezultatima karatisti Globusa bili su drugi najuspješniji klub na turniru u ukupnom poretku, te najbolji klub na turniru u borbama.

 Medalje za Karate klub Globus osvojili su:

U subotu 12.10.2019. u Sportskoj dvorani u Daruvaru održan je 19. po redu međunarodni karate turnir "Karate Darfest". Na turniru je nastupilo 389 natjecatelja iz 43 kluba i 3 države (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Češka). Na turniru su nastupili i mladi karatisti Globusa koji su sa sa osvojenih 13 zlatnih, 7 srebrnih i 4 brončane medalje postali najbolji klub i uz medalje osvojili i prijelazni pehar za 1.mjesto u ukupnom poretku klubova.

Medalje su osvojili:

 

Laura Strahija osvojila je srebrnu medalju na jednom od najjačih turnira u Europi, Budapest Openu. Laura je pobijedila predstavnice Bugarske, Slovačke, Ukrajine i Mađarske, a zaustavljena je tek u finalu i to nakon neriješenog rezultata i sudačkog preglasavanja koje gubi 2:3.

U subotu i nedjelju 14-15.09.2019. u Budimpešti je nastupilo 1875 natjecatelja iz čak 36 država.