KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

Još jedno natjecanje, još jedan veliki uspjeh za Karate klub Globus iz Čakovca-Male Subotice najkraći je osvrt na nedavno održano Državno prvenstvo u karateu. Rijeka je proteklog vikenda (17. i 18. studenoga) ugostila najbolje hrvatske karatiste na Prvenstvu Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore. Natjecatelji Globusa postigli su odličan uspjeh osvojivši pet medalja, od čega jedno zlato, a ostale četiri kolajne su bile srebrnog sjaja. Najveći uspjeh postigla je Elena Kečkeš postavši prvakinjom Hrvatske u juniorkama do 48kg.

 

U subotu, 10.11.2018. u Dvorani Gradski vrt u Osijeku održan je 1.karate kup grada Osijeka. Na natjecanju je nastupilo preko 500 natjecatelja iz 40 klubova iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Na turniru su uspješno nastupili i karatisti Globusa iz Čakovca koji su osvojili 16 medalja - od čega 9 zlatnih, 4 srebrne i 3 brončane medalje. Ovim rezultatom Globusovci su bili najuspješniji klub u borbama i 2. u ukupnom poretku.

Medalje su osvojili:

Seriji odličnih rezultata na domaćim natjecanjima članovi Karate kluba Globus dodaju i one s međunarodnih. Tako je na, proteklog vikenda održanom, 6. Grawe Energija kupu u Banja Luci Globus osvajanjem 10 medalja ostavio duboki trag. Natjecanje u Bosni i Hercegovini jedno je od najjačih u regiji, a mlade snage čakovečkog karatea ispunile su sva očekivanja. Ekipu je u grad na Vrbasu vodio trenerski dvojac Mladen Vizinger i Dejan Slukić koji su bili i više nego zadovoljni nastupima. 

U subotu, 27.10.2018., u Križu je održan međunarodni karate turnir "Cup Rudolf Perešin" u čast poginulom Hrvatskom pilotu Rudolfu Perešinu koji je 1991. MiG-om JNA sletio u Austriju i odbio se boriti protiv vlastitog naroda, te kasnije postao jedan od najpoznatijih pilota HRZ-a.

Na karate turniru je nastupilo 624 natjecatelja iz 59 kluba i 8 država (Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Njemačka, Egipat, Mađarska, Makedonija, Slovenija). Na turniru su nastupili karatista Globusa iz Čakovca te su osvojili ukupno 17 medalja, od čega 6 zlatnih, 6 srebrnih i 5 brončanih medalja. Sa ostvarenim rezultatima karatisti Globusa bili su drugi najuspješniji klub na turniru u ukupnom poretku, te najbolji klub na turniru u borbama.

 

Dio ekipe pojačan mladim nadama u subotu je nastupio u Ivancu gdje je održan 11. Memorijalni karate turnir u čast poginulim braniteljima Domovinskog rata Grada Ivanca, a drugi dio ekipe je u nedjelju nastupio u Sportskom centru Igralo u Herceg Novom u Crnoj Gori na Grand Prix Montenegro.

U Ivancu je nastupilo 440 natjecatelja iz 47 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a karatisti Globusa osvojili su 22 medalje, od čega 6 zlatnih, 9 srebrnih i 7 brončanih medalja. Sa ostvarenim rezultatima osvojili su ukupno 2. mjesto u poretku klubova.

 

U subotu, 06.10.2018., održan je međunarodni karate turnir Križevci Open 2018 na kojem je nastupilo preko 300 natjecatelja iz 3 države. Mladi Globusovci su nastupili sa 9 natjecatelja (uz nekoliko dodatnih nastupa u starijem uzrastu) i osvojili 10 zlata i 3 srebra (od kojih 2 u međusobnim klupskim finalima). Ostvarenim rezultatima Globus je uvjerljivo osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku kluba, te prvo mjesto u poretku klubova u borbama.

Medalje su osvojili:

Rijeka je posljednjeg vikenda u rujnu bila domaćin najjačeg ovogodišnjeg službenog karate natjecanja u državi – Otvorenog prvenstva Hrvatske (Croatia Open). Iako tako nije izgledalo uoči nastupa, Rijeka će ostati u odličnom sjećanju karatista Globusa iz Čakovca i Male Subotice. Na Croatia Openu sudjelovalo je 1900 natjecatelja koji su članovi 255 klubova iz 25 država. Početak trodnevnog natjecanja nije izgledao kao da će biti jedno od onih za pamćenje. Naime, čakovečka karate ekspedicija put Primorja krenula je destkovana. Viroza je poharala redove najboljeg međimurskog kluba i dio ekipe je morao odustati od putovanja. No, i oni koji su krenuli za Rijeku bili su tek nešto bolje zdravstvenog kartona pa je Globus više izgledao kao čekaonica liječničke ordinacije nego karate klub. U takvoj situaciji treneri Mladen Vizinger i Dejan Slukić nisu svojim pulenima stavljali nikakve rezultatske imperative, a na kraju se se s Riječkog Croatia Opena održanog od 28.-30. rujna vratili s pravom žetvom medalja.