KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

Od četvrtka 30.05. do nedjelje 02.06. u Banja Luci je održano 24. Prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste na kojem je nastupilo 1039 mladih reprezentativaca iz 10 država.
Iz KK Globus Čakovec-Mala Subotica za Hrvatsku reprezentaciju nastupili su Aida Trstenjak te Laura i Sven Strahija.

Najveći uspjeh postigao je Sven Strahija postavši viceprvakom Balkana u borbama dječaka 12 godina -52kg. Sven nakon slobodnog prvog kola rutinirano pobjeđuje predstavnike BIH i Srbije, te u polufinalu Crne Gore. Nažalost u finalu, usprkos tome što je bio puno bolji od protivnika i vodio cijeli meč, ipak presuđuje što je protivnik bio iz zemlje domaćina. Suci su pristranim suđenjem oštetili Svena za nekoliko bodova i u zadnjim sekundama meča ostaje bez zlata.

 

U subotu 11.05.2019 u sportskoj dvorani «Luke» u  Bihaću u Bosni i Hercegovini održan je  međunarodni karate Kup prijateljstva za djecu, kadete, juniore i mlađe seniore «JION PEB 2019» na kojem je sudjelovalo preko 650 natjecatelja iz 58 klubova i 7 država (BiH, Njemačka, Hrvatska, Mađarska, Izrael, Crna Gora, Srbija). U vrlo jakoj konkurenciji mladi karatisti Globusa iz Čakovca osvojili su čak 12 medalja, od čega 8 zlata, 3 srebra i 2 bronce. Uspjeh je još veći ako se zna da je nastupilo samo 7 naših natjecatelja (dio je nastupio i u starijem uzrastu).

Medalje za karate klub Globus su osvojili:

 

Proteklog vikenda u Čačku je održano Prvenstvo Balkana u karateu za seniore i veterane. Na prvenstvu je nastupio i Franjo Horn koji je u kategoriji Veterani kate 45+ godina osvojio zlatnu medalju i postao Prvak Balkana. Franjo je u finalu bio bolji od predstavnika iz Turske.

U subotu, 27.04.2019. u Rijeci u Sportskoj dvorani Mladost održan je Croatian Karate Champions Cup - TAD Cup 2019. Na natjecanju je nastupilo 525 natjecatelja iz 54 kluba i 5 država (Italija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Austrija i Hrvatska). . Na turniru je uspješno nastupio i dio karatista Globusa iz Čakovca / Male Subotice (drugi dio nastupio je u Sisku) koji su osvojili ukupno 6 medalja, od čega 3 zlatne i 3 brončane.

Medalje za Karate klub Globus su osvojili:

 

 

U subotu, 30.03.2019. u Maloj Subotici održan je 14. karate turnir CRO CUP na kojem je nastupilo rekordnih 742 natjecatelja iz 56 klubova i čak 7 države (Ukrajina, Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Mađarska, Slovenija, Hrvatska). Natjecanje je organizirao Karate klub Globus Čakovec i Mala Subotica u suradnji sa Savezom Borilačkih sportova Međimurske Županije.

Karatisti Globusa osvojili su 27 medalji, od čega 13 zlatnih, 9 srebrnih i 5 brončanih. Sa postignutim rezultatima Karate Klub Globus osvojio je i 1. mjesto u ukupnom poretku klubova. Pošto je KK Globus bio suorganizator natjecanja, pehar za najbolji klub karatisti Globusa prepustili su odličnom drugoplasiranom Karate klubu Budućnost iz Podgorice (Crna Gora). Odmah iz njih u poretku bili DZAMMAY karate klub iz Ukrajine, Krka Novo Mesto (Slovenija) i Frieways Karateklub (Austrija).

Medalje za Karate klub Globus osvojili su:

 

Proteklog vikenda u Opatiji u Sportskoj dvorani Marino Cvetković održan je jubilarni 20. po redu međunarodni karate turnir „Opatija Cup 2019.“. Na turniru je sudjelovalo 478 natjecatelja iz 48 klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na turniru su nastupili i karatisti Globusa iz Čakovca/Male Subotice sa 11 natjecatelja (neki su odradili nastupe i u starijim kategorijama) te su osvojili ukupno 13 medalja od čega čak 10 zlata, te 1 srebro i 2 bronce. Sa ostvarenim rezultatima Glbus je osvojio i pehar za najbolji klub na turniru.

 

Medalje za KK Globus osvojili su:

U nedjelju, 17.03.2019 , u Zagrebu je održan 11. „Bushido karate kup prijateljstva“ na kojem je sudjelovalo 664 natjecatelja iz 71 klubova i 5 država (Slovačka, Mađarska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska). Na turniru su nastupili i karatisti Globusa iz Čakovca – Male Subotice koji su osvojili 12 medalja, od čega 8 zlatnih, 1 srebrnu i 3 brončane medalju. Sa ostvarenim rezultatima karatisti Globusa osvojili su i veliki pehar za najbolji klub.