KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

Od četvrtka do nedjelje na Svjetskom kupu i Svjetskoj ligi u Umagu nastupilo je rekordnih 3200 natjecatelja iz 80 država. Najveći uspjeh postigla je naša Aida Trstenjak osvojivši zlato u konkurenciji U12 -30kg. Treba napomenuti da je Aidino zlato jedno od ukupno dva koje je Hrvatska osvojila na najjačem natjecanju WKF-a za mlade natjecatelje. KK Globus Čakovec-Mala Subotica je ujedno i najuspješniji klub iz Hrvatske i jedini čiji su natjecatelji za reprezentaciju osvojili tri medalje. Uz Aidino zlato osvojene su i dvije bronce. Leona Gulija i Nikola Topličanec osvojili su brončane medalje u kategorijama U14 +47kg i U14 -40kg.

Na otvorenom prvenstvu Austrije u Salzburgu nastupilo je 1067 natjecatelja iz 159 klubova i reprezentacija iz 19 država. U vrlo jakoj konkurenciji naši natjecatelji iz Globusa Čakovec-Mala Subotica osvojili su 1 zlato, 3 srebra i 4 bronce. Rezultat je mogao biti i bolji ali nam je nažalost malo ponestalo sportske sreće u odlučujučim mečevima. S obzirom na odličnu kvalitetu natjecanja i činjenicu da smo na put krenuli u 4 sata ujutro, natjecali se do 21 sat i vratili se doma u 4 ujutro drugi dan bez spavanja, moramo pohvaliti sve naše natjecatelje na prikazanom nivou spremnosti. Ovo nam je ujedno bila i posljednja provjera pred nadolazeći Svjetski kup u Umagu.

 

Medalje za Karate klub Globus osvojili su:

U  subotu 15.06.2019., u Malinskoj na Krku je održan 11. po redu međunarodni karate turnir Krk Kup 2019. Na turniru je nastupilo 455 natjecatelja iz 36 klubova i 3 države (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Hrvatska).

U najatraktivnijoj kategoriji seniora open (bez težinskog limita) 1.mjesto osvojio je naš Filip Novak koji je atraktivnim mečevima pobijedio i protivnike sa puno većom kilažom.

 

Karatisti Globusa iz Čakovca - Male Subotice ukupno su osvojili 9 zlatnih, 4 srebrne i 1 brončanu medalju. Time su osvojili pehar za drugo mjesto u ukupnom poretku klubova, odmah iza Zagrebačkog Karate Saveza.

Medalje za Karate klub Globus osvojili su:

Od četvrtka 30.05. do nedjelje 02.06. u Banja Luci je održano 24. Prvenstvo Balkana u karateu za mlađe uzraste na kojem je nastupilo 1039 mladih reprezentativaca iz 10 država.
Iz KK Globus Čakovec-Mala Subotica za Hrvatsku reprezentaciju nastupili su Aida Trstenjak te Laura i Sven Strahija.

Najveći uspjeh postigao je Sven Strahija postavši viceprvakom Balkana u borbama dječaka 12 godina -52kg. Sven nakon slobodnog prvog kola rutinirano pobjeđuje predstavnike BIH i Srbije, te u polufinalu Crne Gore. Nažalost u finalu, usprkos tome što je bio puno bolji od protivnika i vodio cijeli meč, ipak presuđuje što je protivnik bio iz zemlje domaćina. Suci su pristranim suđenjem oštetili Svena za nekoliko bodova i u zadnjim sekundama meča ostaje bez zlata.

 

U subotu 11.05.2019 u sportskoj dvorani «Luke» u  Bihaću u Bosni i Hercegovini održan je  međunarodni karate Kup prijateljstva za djecu, kadete, juniore i mlađe seniore «JION PEB 2019» na kojem je sudjelovalo preko 650 natjecatelja iz 58 klubova i 7 država (BiH, Njemačka, Hrvatska, Mađarska, Izrael, Crna Gora, Srbija). U vrlo jakoj konkurenciji mladi karatisti Globusa iz Čakovca osvojili su čak 12 medalja, od čega 8 zlata, 3 srebra i 2 bronce. Uspjeh je još veći ako se zna da je nastupilo samo 7 naših natjecatelja (dio je nastupio i u starijem uzrastu).

Medalje za karate klub Globus su osvojili:

 

Proteklog vikenda u Čačku je održano Prvenstvo Balkana u karateu za seniore i veterane. Na prvenstvu je nastupio i Franjo Horn koji je u kategoriji Veterani kate 45+ godina osvojio zlatnu medalju i postao Prvak Balkana. Franjo je u finalu bio bolji od predstavnika iz Turske.

U subotu, 27.04.2019. u Rijeci u Sportskoj dvorani Mladost održan je Croatian Karate Champions Cup - TAD Cup 2019. Na natjecanju je nastupilo 525 natjecatelja iz 54 kluba i 5 država (Italija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Austrija i Hrvatska). . Na turniru je uspješno nastupio i dio karatista Globusa iz Čakovca / Male Subotice (drugi dio nastupio je u Sisku) koji su osvojili ukupno 6 medalja, od čega 3 zlatne i 3 brončane.

Medalje za Karate klub Globus su osvojili: