KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

U nedjelju 10.02.2019. u Ivanić Gradu u sportskoj dvorani Žeravinec održan je 31. po redu  međunarodni kup Mladosti u karateu. Na turniru je nastupilo 565 natjecatelja iz 61 kluba i 4 države (Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Bosna i Hercegovina). Na turniru su je nastupilo 12 natjecatelja Globusa iz Čakovca-Male Subotice koji su u vrlo jakoj konkurenciji ostvarili plasman u čak 12 finala gdje su svih 12 i pobijedili. Time su sa 12 zlata i 1 broncom uvjerljivo osvojili 1. mjesto u ukupnom poretku klubova.

Medalje za Karate klub Globus osvojili su:

Ove subote nastupili smo na dva natjecanja. Najveći dio ekipe nastupio je u Nedelišću na Grand Prix Međimurja, gdje je nastupilo 470 natjecatelja i 51 klub iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Naši natjecatelji bili su odlični i osvojili prvo mjesto u poretku klubova. Medalje su osvojili:

 

Nakon odlične 2018. godine koja će zlatnim slovima biti zapisana u klupske anale, članovi Karate kluba Globus slično su započeli i 2019. godinu

Prvo značajnije karate natjecanju u zemlji bilo je održano od 11. do 13. siječnja u Samboru, a njemu značajni trag ostavili karatisti iz Čakovca/Mala Subotica. Na 28. Grand Prixu Croatia u Samoboru sudjelovalo je više od 1600 natjecatelja iz 25 država. U toj iznimno jakoj konkurenciji međimurski karatisti uzeli su čak devet medalja.

 

Kvalitetan rad i odlični rezultati tijekom svih 12 mjeseci prošle godine, na vidjelo su došli kada je Hrvatski karate savez objavio listu rezultata s državnih prvenstava prema kojoj je Karate klub Globus najuspješniji u zemlji. Naime, čakovečki karatisti uzeli su čak osam naslova prvaka Hrvatske te šest naslova viceprvaka te tome dodali pet trećih mjesta. Uz to, osvajali su medalje i van Hrvatske, te su tako osvojene tri medalje na Svjetskom kupu Filipa Novaka, Laure i Svena Strahije, pet bronci na Prvenstvu Balkana, medalje na otvorenim prvenstvima Hrvatske, Slovenije i Austrije. Sveukupno su u minuloj godini osvojili 400 medalja.

 

U nedjelju 09. prosinca, u Novigradu, održano je ekipno Prvenstvo Hrvatske u borbama. Na prvenstvu su nastupili karatisti Globusa iz Čakovca-Male Subotice koji su u kategorijama kadetkinja i kadeta osvojili brončana odličja. Za ekipu kadetkinja nastupile su: Ana Filipović, Sara Novak i Ema Marčec, dok su u ekipi kadeta nastupili: Kristian Topličanec, Josip Slukić, Lovro Farkaš i Luka Stefano Ciprić (kao posudba iz KK Tigar Sisak).

 

U subotu, 08.12.2018. u Trbovlju u Sloveniji održan je vrlo kvalitetan međunarodni karate turnir. U jakoj konkurenciji na 46. Trbovlje Openu nastupilo je preko 700 natjecatelja iz 63 kluba i čak 10 država. U prilog kvaliteti turnira svjedoči podatak da su na turniru nastupile i državne reprezentacije Ukrajine i Slovenije.

Na turniru je odlično nastupio i dio ekipe Globusa iz Čakovca  osvojivši ukupno 3 medalje, od čega 1 zlato i 2 brončane medalje.

Medalje za Karate klub Globus su osvojili:

U subotu 24.11.2018. u Varaždinu održan je 14. kup Sv. Nikole u karateu na kojem je nastupilo 450 natjecatelja iz 52 kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Austrije. Sa 16 zlata karatisti Globusa osvojili su premoćno 1. mjesto u ukupnom poretku klubova, a brojnim zlatnim medaljama dodali su još i 3 srebra i 2 bronce. Na ovom tradicionalnom karate turniru za mlađe uzrasne kategorije natjecanje je otvorio Sveti Nikola koji je osigurao slatke darove za sve osvajače medalja pa se nadamo da će se oporaviti i obnoviti zalihe do Nikolinja.

U odličnoj organizaciji KK Varaždin i jakoj konkurenciji medalje su osvojili: