KARATE OPREMA
KARATE ŠKOLA
GDJE SE NALAZIMO

   

Upute kako do nas!

FACEBOOK PROFIL

Karate klub Globus iz Čakovca, vuće korijene iz daleke 1974. godine kad je gospodin Imre Prokec osnovao Karate klub Zrinski Čakovec. Klub 1980. godine mijenja ime u Karate klub Međimurje Čakovec. Pod tim nazivom djeluje do 1983. godine kada su su 3 karate kluba (Međimuje, Shotokan i Strahoninec) ujedinila u Karate klub Jedinstvo Čakovec.

Današnji Karate klub Globus osnovan je 1987. godine u Nedelišću pod nazivom Karate klub Mirko Bukovec Nedelišće. Osnivač i prvi trener bio je Imre Prokec. Kasnije mu se pridružuje i trener Vlado Bošnjak, koji u klub dovodi kao glavnog sponzora tvrtku Globus iz Pušćina, pa 1991. godine klub po novom sponzoru mijenja ime u Karate klub Globus Nedelišće. Klub postaje prepoznatljiv po novom imenu i to ime ostaje do današnjih dana (i nakon prestanka suradnje sa nekadašnjim sponzorom). Klub se 1998. godine preselio u Čakovec, gdje mu je i danas sjedište, i djeluje pod imenom Karate klub Globus Čakovec.

Kroz razdoblje djelovanja kluba izmjenjivali su se i predsjednici kluba. Jedan od prvih je bio gospodin Kosi Milivoj, pa dr. Čonkaš (Jedinstvo),gosp. Jarak (Mirko Bukovec), Dolar Vlado (Mirko Bukovec), Novak Igor, Kovač Dejan, prof. Tihomir Grgić, mr. Tomica Belić,...
Treniralo se u dvoranama I Osnovne Škole, Partizana (današnji Macanov dom), III Osnovne Škole, Osnovne Škole Nedelišće, pa ponovno u I Osnovnoj Školi Čakovec (gdje je ova cijela priča i započela daleke 1974. godine).

Kompletna povijest Karate Kluba Globus